Terveelliset ja vegaaniset pannukakut

Posted on Posted in Aamiainen

 

*Varoitus! Sisältö saattaa olla hyvinkin herkullista.*

 

 

It’s pancake time!

Jo jonkin aikaa olen yrittänyt kehitellä täydellisiä pannukakkuja. Ja nyt tarkoitan siis niitä amerikkalaisia, paksuja ja kuohkeita pannareita. Ne tunnetut banaanipannarit (banaani+kaksi munaa) on sooo last season. Kun olin nuori, isälläni oli tapana tehdä viikonloppuisin meille aamiaiseksi amerikkalaisia pannukakkuja. Se oli ihan parasta.

En oikeastaan koskaan leivo tai valmista mitään herkkuja, mutta jostain syystä olen himoinnut pannukakkuja viime aikoina. Jonkinlainen terveellisempi versio kiinnosti, joten lähdin kokeilemaan. Halusin tehdä pannukakakuista vegaanisia, joten vähän mietitytti, että pitääkö kananmuna nyt korvata jollain. Ei tarvinnut! Tämä onnistui loistavasti ilman munaa. Täten voin ylpeänä ilmoittaa, että olen viimeinkin onnistunut luomaan täydellisen pannukakku-reseptin. Nämä pannukakut ovat vegaanisia, sokerittomia ja vehnäjauhot on korvattu kaurajauhoilla. Vähän kevyempi versio perinteisistä, mutta maku on silti kohdillaan. Näitä olen vetänyt makeanhimoon iltaisin ja vapaapäivinä aamuisin, ja kyllä on hyvää. Näistä on kehittynyt jo melkoinen obsessio. Niin helppoa, nopeaa ja herkullista – ja terveellistä! 

Valmistin näitä viime perjantaina lounaaksi, ihan vain varmistaakseni että olivatkohan nämä nyt yhtä hyviä kuin muistin… No haloo, olihan ne! Tulin kotiin nälkäisenä ja kiukkuisena, joten aikuisena ihmisenä päätin, että tilanne vaatii nyt pannukakkuja. Oli muuten paras päätös ikinä. Juuri ja juuri maltoin kuvata nämä lettuset ennen kuin hotkaisin ne parempiin suihin, sillä tämä resepti oli pakko päästä jakamaan vielä täällä blogissa.

 

Terveelliset pannukakut

Terveelliset-pannukakut

Terveelliset-pannukakut

Terveelliset-pannukakut

Terveelliset-pannukakut

Tästä reseptistä tulee noin 5-6 isohkoa pannukakkua, kuten kuvien annoksessa näkyy. Määrästä riittää kahdelle hengelle, mutta tyydyttää myös yhden naisen pannarihimon aika hyvin. (En todellakaan jakaisi tätä annosta kenenkään kanssa.) Nämä kannattaa ehdottomasti nauttia maapähkinävoin sekä banaanin kanssa. Laitoin myös vadelmia sekä granaattiomenan siemeniä, suosittelen! Äläkä turhaan sitten säästele sen maapähkinävoin kanssa hei. Se on parasta tässä.

 

Terveelliset pannukakut

2 dl kaurajauhoja

2 kypsää banaania

1-2 tl kardemummaa

1,5 tl piparkakkumaustetta

Pieni ripaus suolaa

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl kauramaitoa

 

  1. Sekoita kaikki ainekset blenderissä paksuksi massaksi. Taikina saattaa näyttää liian paksulta, mutta sen kuuluukin olla. Älä lisää nestettä, muuten pannukakuista ei tule paksuja.
  2. Paista pannulla esim. kookosöljyssä. Valuta blenderistä lastan tai lusikan avulla taikinaa pyöreäksi kasaksi pannulle. Anna jäädä paksuksi, älä siis levitä taikinaa liikaa.
  3. Paista keskilämmöllä, kunnes alat saamaan lastan pannukakun alle. Varo, ettei pohja kärähdä! Käännä nopeasti ja paista enää ihan hetki toiselta puolelta. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
  4. Koristele haluamillasi lisukkeilla ja nauti vaikkapa kahvin kanssa.

 

Herkullista viikkoa kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *