Arjen pikaruokaa – Kasvisjauhispyörykät

Posted on Posted in Arkiruoka

 

 

Arvatkaa mitä? Minäkin syön välillä valmisruokaa.

Monipuolinen ja järkevästi koostettu ruokavalio ei mielestäni tarkoita, etteikö sinne mahtuisi vähän einestäkin. Kunhan kokonaisuus on kunnossa, on näillekin tilaa. Sitä paitsi löytyyhän sieltä eineshyllystä vaikka kuinka hyviä juttuja nykyään! Ei eines tarkoita välttämättä pelkkiä lihapiirakoita ja pyttipannua, sillä valikoima on ottanut suuren harppauksen tässä viime vuosien aikana – ja etenkin siellä kasvisruoan puolella. Apetitin Kasvisjauhispyörykät ovat yksi suosikeistani, ja niitä löytyykin kuvan lautaselta. En näe mitään syytä, miksi nämä olisivat huono valinta ruokavaliossani.

Sekin on vähän oma juttunsa, miten niitä eineksiä vetelee. Ja siis myönnän, että olen vedellyt näitä pyöryköitä töissä suoraan pussista kylmänä lounaaksi, eikä siinä ole mitään pahaa. Tarkoitan, että yleisesti ottaen eineksistäkin voi koostaa terveellisen ja ravitsevan aterian. Näitä Kasvisjauhispyöryköitä nautiskelin tuoreen pinaatin, parsakaalin ja riisin kanssa, ja annoksesta tuli kuulkaas aika kelpo setti arjen pikaruokaa. En kuollut piilosokeriin, rasvaan tai E-koodeihin.

Eineksillä on vähän kehno maine, mutta ihan turhaan kauhistellaan, jos joskus lautasen sisältö onkin pakastealtaasta eikä omin kätösin puhtaista raaka-aineista rakkaudella valmistettu. Kyllä välillä voi höllätä vähän pipoa ja valita hyvillä mielin valmisruokaa. Ei siitä ruokavalio mene pilalle.

Aion siis jatkossakin syödä kasvispyörykkäni kylmänä suoraan pussista. Aamen.

 

-Jemina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *